Kategorije

Kenan Musić – “Top je bio vreo”

Nakon skoro četiri godine postprodukcije i finaliziranja , film reditelja Bobana Skerlića “Top je bio vreo” , ovog petka u Sava centru u Beogradu, na otvaranju tradicionalnog FESTA-a doživjet će svoju premijeru.

Film govori o ratu u Bosni i Hercegovini i o ljudskosti koja dolazi do izražaja u svim okrutnim situacijama. Film je nastao na osnovu romana Vladimira Kecmanovića, zbog čega je  od samog početka  veoma kontraverzan. Upravo zbog ovoga, film je , prije nego je počela produkcija, nailazio na niz problema. Jedan od problema bio je i otkazivanje sarajevskih glumaca zbog navodnih prijetnji koje su upučivane no ima onih koji su ipak ostali ne obazirući se na ljude koji su željeli pokvariti i sabotirati veliki filmski projekat koji na kraju krajeva nije ni sličan pomenutom romanu.

photo

Član ekipe filma “Top je bio vreo” je bio i mladi sarajevski reditelj Kenan Musić, koji je tada u Skerlićevoj glumačkoj postavci imao poziciju četvrte glavne uloge, odmah nakon Anite Mančić, Muhameda Dupovca i Stanisla Ručnova. Osim njih tu su i Bojana Maljević, Mugdim i Faketa Avdagić, Slavko Štimac, Gordana Gadžić te pokojni Ivica Vidović ali i još blizu 30 glumaca koji su se pojavili u filmu.

DSC_0503

Ovim povodom, Kenan Musić ove sedmice putuje u Beograd, gdje će, osim prisustvovanja premijeri filma “Top je bio vreo” raditi i na organizovanju premijere njegovog drugog dugometražnog filma “Politika i drugi zločini” u srbijanskoj metropoli. Sarajevska premijera filma “Politika i drugi zločini”, koji govori o sukobu bh. političara i američkog novinara i o njihovom neslaganju oko razloga JMBG protesta, s očekuje u drugoj polovici mjeseca marta.  Po dolasku u Beograd Kenan će prisustvovati i press konferenciji koja će biti upriličena uoči premijere filma.

Oznake:
<
2281_coldplay1

Coldplay predstavili novu pjesmu Midnight

>
20140226_193537

Postavljena je čarolija koja će nažalost trajati samo...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”