Kategorije

Ideas store Aide Korman

Počinje sa radom Ideas Store Aide Korman na Gajevom trgu 4 u Sarajevu /
Lucky Market povodom Dana žena.  Prva sarajevska “prodavnica ideja” modne dizajnerice Aide Korman na Gajevom trgu 4, u srcu Sarajeva, svoj početak rada posvećuje ženama.  Aidin šareni kutak sa umjetničkim štihom donosi revival tradicije kroz spoj inovativnog i modernog sa starim zanatima. Ovaj neobični dućan je pravi dreamland, bajkovita stvarnost koja se očituje kroz autentične ideje ručno rađenih proizvoda, koje predstavljaju skup kreativnih zanata na jednom mjestu. A imaju za cilj ponuditi originalnost za sve one koji žele da se razlikuju.
aidakorman_5.1

Koncept “prodavnice ideja” zamišljen je po mjeri klijenta. Bilo koji asesoar, komad nakita, upotrebni predmeti za stan ili odjeća mogu se izraditi po narudžbi, po željama kupaca i idejama dizajnerke Aide Korman. A vrijednost svih proizvoda je u tome što su neponovljivi, bio da je u pitanju visoka moda, vjenčanice, maturske ili svečane haljine, koje se rade po mjeri ili iznajmljuju, pa do projektovanja i izrade uniformi, savjeta za total look, besplatnih savjeta za styling friure i šminke, pa do kapa, nakita, šalova, tašni, odjeće, te unikatnih predmeta  za stan i suvenira.

“Prodavnica ideja” svojevrstan je spoj visoke i demokratske mode, haute couture po mjeri i želji klijenta i street couture, ulične mode za svakodnevnu upotrebu po pristupačnim cijenama.
Po prvi put se u Sarajevu nalazi u ponudi street couture, unikatna cutting edge dizajnerska odjeća, odjevni predmeti ručno rađeni i personalizirani po želji klijenta.

aidakorman_6.1

“Ideas Store” Aide Korman je shopping&cool destinacija, zanimljiva ne samo po svojim proizvodima, nego i po interijeru, koji se inspiriše bh. tradicijom. A uskoro će “Ideas store” postati atrakcija ne samo za Sarajlije, nego i za turiste, jer odiše blještavilom ideja.

Aida Korman 2010. godine osniva Asocijaciju Kreativaca i u oktobru 2011. godine pokreće projekat Lucky Market, multikulturalna, uzbudljiva i drugačija stvarnost za Sarajevo, samoodrživ i društveno koristan projekat u okviru kojeg okuplja kreativce u nastojanju da sačuvaju tradiciju starih zanata od zaborava. Koristeći vlastite sposobnosti i talenat, ovi kreativni ljudi stvaraju domaći handmade proizvod, dizajnirajući način zarade u vremenu besparice, globalizacije i masovne proizvodnje, u kojem se prava vrijednost pronalazi baš u ovim unikatnim i ručno pravljenim predmetima.

aidakorman_1.2

Na LM direktnom kupovinom kod kreativaca, doprinosite i pokrećete novi val ekonomije. Kupovinom kreativnih proizvoda doprinosite ekonomiji lokalne zajednice. Novac ostaje unutar zajednice jer podržavate lokalnog umjetnika. Kupovina handmade proizvoda predstavlja ogroman poticaj za mala poduzeća i privredu u cjelini. Začetnici malog poduzetništva su okosnica naše ekonomije. Trebamo konstantan podsticaj za uspješna mala poduzeća u svrhu sveopšteg napretka, što je značajno svakako za naše lokalno tržište. Kupovinom ovih umjetničkih proizvoda obogaćujete svoju kolekcionarsku zbirku i ko zna, možda baš vi otkrijete i budete imali u posjedu budućeg Warhola, Chanel… U ovakvom odnosu između vas i umjetnika, vi niste samo gost, kupac, nego navijač, ljubitelj, kolekcionar umjetnosti.
Naredni Lucky Market održat će se 7. i 8. marta povodom Dana žena na Trgu Djece Sarajeva.

Oznake:
<
IMG_5514

Sjajna zabava uz Mahalušu u Coloseum Clubu

>
Screen Shot 2014-03-04 at 1.54.36 PM

Maid Hećimović: Uzbuđen sam što ću upoznati svoje...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”