Kategorije

Hladno Pivo-Mojoj Majici

I dok pjesma “Firma” još uvijek odzvanja radijskim eterom refrenom “bog, domovina, nacija;  svi na pod, ovo je privatizacija”, HLADNO PIVO uoči koncerata u Sarajevu 16. oktobra, a dan kasnije u Varaždinu, predstavlja spot za pjesmu “Mojoj Majici”!

Album “Dani zatvorenih vrata” donio je mnogo zanimljivih pjesama no jedna se brzo nametnula kao svojevrsna himna fanova HLADNOG PIVA. Broj pregleda na Youtube-u kao i reakcije na koncertima, izdvojili su pjesmu “Mojoj majici” kao omiljeniju publici, pa je logično da je pjesma dobila video spot u kojoj glavnu ulogu imaju upravo publika i fanovi HLADNOG PIVA.

Mojoj majici

Spot je sniman prije 3 sedmice na koncertu na Šalati u Zagrebu, gdje su posjetitelji bili pozvani da obuku svoje najdraže majice. Neku su za tu priliku napravili vlastite originale, neki su pokazali svoje najdraže simbole i poruke, a neki su nosili majice najdražih bendova.

Krcata Šalata bila je odlična prilika za snimanje video spota posvećenog fanovima i majicama, a reditelj Tomislav Fiket i snimateljska ekipa napravili su odličan posao.

“Iako se s Milom i dečkima znam dugo, nekako se nikad nije poklopilo da radimo zajedno (osim moje epizodne uloge u Bačkizagrestuhpašeja :)) pa se savršeno posložilo da je to moj 25. spot za njihovih 25 godina. Dodatna motivacija je bila i sama pjesma “Mojoj majici” koja se bavi temom t-shirtova s porukom, budući da se osim režijom, bavim i dizajniranjem provokativnih majica u svom brandu Bad Habit. Najveći izazov na samom snimanju je bila organizacija donošenja zida s vratima na pozornicu prije pjesme kako bi se snimio jedan od početnih kadrova te njegovo brzinsko odnošenje kako se ne bi remetio koncert. Cijelu feštu smo snimali sa 5 kamera  kako bi što vjernije dočarali atmosferu pune Šalate i tu povezanost između Piva i njihovih fanova. Ova video priča ipak nije samo klasični koncertni spot već i svojevrsna zahvala fanovima”, opisao je svoje dojmove reditelj Tomislav Fiket kojem je to 25. spot u karijeri, u organizaciji Manevar produkcije.

Spot su snimali Mario Marko Krce, Josip Ivančić, Milan Krkač i Branko Pašić, a atraktivne zračne kadrove cable camom su odradili Davor Crnogorac, Marko Butraković te Robert Godrijan iz CRAFT-a. Spot je montirao Marin Juranić, filmski montažer koji je montirao i filmske hitove poput SONJA I BIK, KENJAC, SVE DŽABA…

Završna obrada slike rađena je u Berlinu, a radio ju je Fran Sokolić jedan od samo deset primljenih studenata na Studij color gradinga na Berlinskoj Filmskoj akademiji.

I mali podsjetnik na kraju, HLADNO PIVO takmiči se za MTV EMA 2015 u kategoriji Best Adria Act, glasanje traje do 14. oktobra u ponoć, a glasati se može na linku OVDJE.

Oznake:
<
10933987_940517132626276_3088319564104432931_n

Sergej Ćetković – Korov

>
fotografija

Sanela Jenkins se uključila u akciju pomoći izbjeglicama

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”