Kategorije

Hiljadarka

Nenad Đurić, reditelj izrazito uspješne komedije „Nebo iznad krajolika“ ove će nam se jeseni predstaviti sa svojim novim hitom. Riječ je o filmu „Hiljadarka“ HEFT Production agencije Sarajevo koji je rađen uz podršku Fondacije za kinematografiju Sarajevo i u saradnji sa partnerima i koproducentima filma: Cine Planet iz Beograda, Jadran Film iz Zagreba, Filmski Centar iz Sarajeva, RTVFBiH i RMU Banovići.

Film je snimljen na širem lokalitetu općine Banovići, a radi se o izrazito ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspješnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina. Ovim putem ekskluzivno vam predstavljamo prvi plakat iz filma kao i prvi službeni kino foršpan za hit koji u kina regiona stiže sredinom septembra ove godine!

Mladić Atif Kurtović (Trifunović) prvi puta u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tamo gdje je njegov sada penzionisani otac stao – postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od hiljadu dinara (tzv. „hiljadarku“). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov lični fotograf (Pervan) uslikati za istoriju. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ (Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Kojo) najavi svoju posjetu Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče krenuće avantura koju će pamtiti do kraja života.

Hiljadarka_Poster 05 - BH

Komedija „Hiljadarka“ između ostalog posebna je i po tome što je uspjela okupiti najimpresivniju glumačku postavu u jednom filmu u posljednjih nekoliko godina. Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović („Jesen stiže Dunjo moja“, „Spomenik Majklu Džeksonu“), Aida Bukva („Magacin Kabare Show“), Moamer Kasumović (TV-serija „Lud, zbunjen, normalan“), Milutin Mima Karadžić („Montevideo“), Željko Pervan („Večernja škola“), Nikola Kojo („Mi nismo anđeli“, „Parada“), Slaven Knezović („Ljudožder vegetarijanac“, „Broj 55“) te plejada sjajnih BH glumaca koju predvode Vlado Kerošević, Vanesa Glođo, Edhem Husić i Mona Muratović. Direktor fotografije je Dušan Joksimović čiji najpoznatiji rad kamerom uključuje nezaboravne hitove kao što su „Lepa sela lepo gore“, „Rane“, „Munje“, „Mi nismo anđeli“ i „Parada“. Uz već navedenu jaku glumačku postavu, izrazito kvalitetnu produkciju, sigurnu rediteljsku ruku i scenario koji obiluje velikom količinom humora karakterističnim za naše prostore nesumnjivo je da komedija „Hiljadarka“ već sada spada u jedan od najočekivanijih filmova ove godine.

Projekat kino distribucije filma “Hiljadarka” radi poznata distributerska kompanija Continental film iz Zagreba i to na teritorijama Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Hit-komedija „Hiljadarka“ u domaća kina stiže sredinom septembra!

Oznake:
<
Emina-AlmaFF profil

Alma Ferović-Fazlić – Emina

>
mittel 21

Maya Sar u nesvakidašnjem umjetničkom mozaiku

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”