Kategorije

Hibrid – Da li biti normalan

Producent elektronske muzike iz Sarajeva, Hibrid, predstavlja svoj prvi video spot za pjesmu“Da Li Biti Normalan”. Spot je realizovan u saradnji digitalne izdavačke kuće Submarine Vibes I multimedijalnog studija PIX.

Hibrid je već duže vrijeme prisutan na elektronskoj sceni te je prepoznatljiv po svom unikatnom zvuku koji kombinuje razne muzičke pravce u muziku prikladnu za ples. Svojim pjesmama “Bašeskijina Samoća” i “Samo Sanjar” kombinuje poeziju sa elektronskom muzikom što izaziva interesovanje I podršku kako lokalne publike, tako I muzičara širom regiona.

Pjesma i spot za “Da li biti normalan” su nastojanje izvođača da aktuelizira pitanje “da li biti normalan” kada se normalnim smatra sve ono što to ne bi trebalo biti? Kako ostati normalan u društvu koje to nije?

Vokal korišten u pjesmi je isječak iz skečaTop Lista Nadrealista koji i 20 godina nakon što je snimljen nije izgubio na relevantnosti – problematika kojom se bavi nažalost je još uvijek aktuelna u našoj sredini, te sve češće svjedočimo upotrebi oružja I nasilja, umjesto muzike, umjetnosti I dobrih I normalnih stvari.

Dio videa je i mali re-make Hendinog spota “Sviraj mi sviraj brate” snimljenog tokom rata u stravičnom okruženju razrušene Vijećnice, gdje dvije nasmijane djevojčice plešu valcer. Uz istu, poznatu, melodiju harmonike korištene u Hibrid-ovoj pjesmi, dječak I djevojčica u obnovljenoj I prelijepoj Vijećnici plešu nove plesove, uz novu muziku, nasmijani I vjerujući u nova I bolja vremena…

Oznake: ,
<
Screen Shot 2015-05-21 at 11.26.48

X Factor: Faris i Amel provocirali žiri

>
SARS Plakat B1

S.A.R.S. u Domu mladih umjesto u Skenderiji

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”