Kategorije

Grupa S.A.R.S. „Ikone Pop Kulture“

U ponedjeljak uveče u okviru MTV Premijera predstavljen je spot za naslovnu numeru albuma “Ikone pop kulture” grupe S.A.R.S.

Riječ je o trećem spotu aktuelnog albuma S.A.R.S.-a i ujedno trećoj saradnji benda sa Filipom Dizdarom na polju video produkcije.

“Ova pjesma nosi najjaču poruku i naslovna je numera posljednjeg albuma, tako da nije smjela ostati bez ekranizacije i nadam se da će se ljudima dopasti spot”, rekao je Žarko Kovačević, pjevač benda S.A.R.S.

Bend radi punom parom i nedavno je predstavljena i prva pjesma sa njihovog još neobjavljenog live albuma. Pjesma “Lutka” snimljena je u Domu sportova 25. oktobra na najvećem koncertu u karijeri grupe S.A.R.S. kojem je prisustvovalo više od 9.000 posjetilaca. Za tu priliku, pjesma je prearanžirana i izvode je samo Žare (vokal) i Sanja (klavir i prateći vokal). Live album sa tog koncerta će izaći 1.1.2015.

Njihov zvuk karakterizira širok raspon žanrova; prevladavaju reggae, ska i hip hop, a primjetni su i utjecaji tradicionalne srpske muzike. Izniman uspjeh na čitavom prostoru bivše Jugoslavije postigli su pjesmom “Buđav lebac“ nakon koje su se nizali hitovi “Ratujemo ti i ja“, “Ana“, “Rakija“, kao i “Debeli lad“, za koje su snimljeni i spotovi.

Drugi album “Perspektiva“ sa velikim hitovima “To rade“ i “Mir i ljubav“ je download-ovan preko 70.000 puta, a bio je nominiran i za MTV Awards – Best Adria Act. Bend je za singl “Perspektiva“ nagrađen i sa MTV Double Platinum Award.

Nakon njega, S.A.R.S. producira treći studijski album “Kuća časti“ da bi početkom ove godine izašao i četvrti pod nazivom “Ikone pop kulture“.

Oznake:
<
download

Novi singl NENE MURIĆA “Vjetropir”

>
DSC_6883

Sarajevski bend nakon deset godina pred svojom publikom

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”