Kategorije

Futavci – Irska(cugerska)

Sarajevski punk-rock bend Futavci, nakon prošlogodišnjeg spota za pjesmu ”Prva ljubavna pjesma”, nije dugo čekao da fanovima širom BiH i regije ponudi novi materijal za gledanje, ovoga puta za jednu od najenergičnijih i najoriginalnijih pjesama sa ovog područja, “Irsku (cugersku)“. Ovo je druga pjesma sa albuma prvijenca, „Socijalni rock“ koja će biti ekranizovana.

Tekst pjesme iznosi svakodnevne društveno-socijalne probleme, kao što su nedostatak ljubavi među ljudima, besparica i nemogućnost osamostaljenja u surovom društvu kapitalističkog režima. Kao jedina svijetla tačka koja daje nadu u ljepši život, te nas može opustiti na trenutak, jeste pjevanje irskih cugerskih pjesama. Spot je sniman u sarajevskom Celtic Pub-u, kako bi se što autentičnije prikazala atmosfera  jednog irskog pub-a.

7A4B0206

„Spot za pjesmu „Irska (cugerska)“ konceptualno predstavlja jedan dobar dernek sa članovima benda koji izvode navedenu pjesmu pred punim Celtic Pub-om, u atmosferi koja ne bira društvene razlike među posjetiocima. Cilj video spota je da gledaocima ponudi dobru zabavu i da pokaže kako se i pored svih svakodnevnih problema, pojedinac ili grupa može opustiti, bar na kratko, uz neko pivo ili originalni irski whiskey Jameson. Svakako, pozivamo na odgovorno konzumiranje alkohola.“ izjavili su Futavci.

7A4B0143

Direktori fotografije, Admir Švrakić i Faris Dobrača, za ovaj spot su izabrani po svojim dosadašnjim prebogatim CV-jevima, te zajedno čine jedan savršen dvojac operatera kamerom u BiH. Za režiju spota, snage su ujedinili diplomirani glumci Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Adnan Goro i Kemal Čebo, koji su napravili uspješnu saradnju i na prethodnom video spotu benda Futavci, “Prva ljubavna pjesma”.

A kakva je to atmosfera bila na snimanju spota, pogledajte u kratkom „Making of Irska (cugerska) by Jameson“ videu.

Oznake:
<
Sevdah-Takht-by-Albert-Moser-600x399

Sevdah Takht Damira Imamovića & Glitterbeat

>
_MG_8479

Zabranjeno Pušenje koncertom omogućilo pomoć bosanskoj i...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”