Kategorije

Frenkiev Reexperience i sjajan photoshooting

Jedan od najboljih repera ovih prostora, Frenkie, predstavlja novi album, svojevrsni Best of pod nazivom “Reexperience”. Ideju da napravi Best of, Frenkie je dobio nakon povratka s jednog od svojih nastupa kada je s DJ Soulom komentirao kako publika zapravo reagira na neke njegove stare pjesme – a to je čisto oduševljenje!

Njegovi tekstovi nisu fikcija, oni su jako intimni i svaki od njih obilježava jedan period Frenkijevog života, tako da su pjesme koje se nalaze na Best offu zapravo kao pogled u njegov stari fotoalbum. Iza Frenkija su brojni albumi i koncerti pa je vrijeme da se prisjetimo njegovih najdražih pjesama koje je ujedinio na jednom albumu. Na Reexperiencu se nalaze samo neke od njemu dragih pjesama, no nažalost za sve nije bilo mjesta. Osim starih, na ReTu je i par novih do sada neobjavljenih stvari, kako bi cijelom izdanju dale na svježini.

Pogledajte galeriju fotografija Frenkia fotografa Sulejmana Omerbašića.

Nekoliko dana prije službenog izlaska Reexperiencea, stigle su i prve recenzije albuma:

„Tekstualno, Frenkie i dalje spada među rijetke čiji stihovi tjeraju na razmišljanje, posebno jer se s njegovim tmurnim prikazom rodne grude tako savršeno mogu poistovjetiti stanovnici bilo koje od nekadašnjih bratskih republika. Nakon preslušavanja “Reexperiencea” postaje kristalno jasno koliko je toga dobroga Frenkie napravio u ovih 10 godina, a zahvaljujući skladbama koje čujemo prvi put, i da nema namjeru posustati!“Vedran Harča, RTL

„Preslušavanje “Reexperiencea” pokazuje Frenkijev izvođački razvoj u ovih deset godina u kojima je slijedom vlastite intuicije, kritički promatrao okolinu i radio ono što najviše voli – stvarao glazbu dostojnu slušanja.“ – Matej Devčić, Muzika hr

Nakon što je s pjesmom  „Gdje god su moji“ donio pravu klupsku bombu, Frenkie nam predstavlja svoj drugi video spot s albuma Reexperience.  Iza skraćenice S.C.A stoji značenje Salt City Atack i vjerojatno najslikovitiji opis Frenkijeve Tuzle do sada.

Tekst pjesme njegov je osobni opis odrastanja u Tuzli, sa svim preprekama i poteškoćama na koje nailazi svaki mladi čovjek. Do izražaja posebno dolazi prihvatljiva narav Tuzle i njenih građana koji su većinom radničkih korijena, što znači da su svjesni da se samo zajedništvom može postići napredak. Baš zbog tih razloga za snimanje spota odabrana je tuzlanska Dita, koja je svojim preporodom postala sinonim uspjeha radničke klase. U video spotu se pojavljuju brojne ličnosti slanog grada, potpisuje ga mlada ekipa Salt and flow, dok je za produkciju bio zadužen Billain.

Pratite Frenkijea na facebooku i njegovoj službenoj stranici http://www.frenkie.ba/

Oznake: ,
<
Nijaz Tepic Noor i saradnici (1)

Noor snima drugi album

>
AFB_02

Asmir Begović – filantrop

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”