Kategorije

FIFA trofej u BiH… tri dana smo SVJETSKI ŠAMPIONI

Posebnim avionom iz Praga na Sarajevski aerodrom stigao je originalni FIFA trofej Svjetskog nogometnog prvenstva. Time je započela trodnevna posjeta Bosni i Hercegovini u okviru turneje koju organizira Coca-Cola i koja obuhvata 90 zemalja. Na samom aerodromu je u prisustvu medija i gostiju iz sportskog, javnog i kulturnog života organiziran doček i prvo otkrivanje Trofeja, a ta je čast pripala Željku Komšiću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH i predstavniku FIFE gospodinu Pekki Odriozoli.

Željko Komšić_Pekka Odriozola

“Drago mi je što mogu biti dio događaja koji u BiH donosi dio dobre atmosfere i pozitivne energije Svjetskog nogometnog prvenstva, a posebno hvala našim Zmajevima, koji su sve nas Bosance i Hercegovce na najbolji način predstavili svijetu i učinili da se ponosimo što smo ove godine dio turnira koji će ujediniti svijet u ljubavi i strasti prema nogometu”, istakao je Komšić u svom obraćanju, inače, jedini čovjek u Bosni i Hercegovini koji prema pravilima FIFE može da dotakne Trofej.

Lana Popovic

Ističući da je Coca-Cola u Bosni i Hercegovini dio privrede i društva već 39 godina, direktorica poslovanja kompanije The Coca-Cola Company za jugoistočnu Europu Lana Popović naglasila je da je posebno zadovoljna činjenicom kako je upravo ova kompanija omogućila da Trofej stigne u Bosnu i Hercegovinu. «Coca-Cola i Bosna i Hercegovina imaju barem jednu zajedničku ljubav – nogomet! Ovaj događaj je naš poklon Bosancima i Hercegovcima, posebno onima koji neće otići u Brazil ove godine, a koji žele kroz ljubav prema nogometu doživjeti nezaboravno iskustvo i vidjeti željeni predmet miliona igrača i navijača širom svijeta. Bilo bi zaista fantastično da u Brazilu BiH prođe grupnu fazu i u daljem takmičenju malo pomrsi račune svjetskim nogometnim velesilama. Uvjerena sam da će svi koji ovaj impozantni trofej vide uživo još glasnije navijati i bodriti bh. nogometaše», istakla je Popović.

Predrag Pašić

Ambasador Turneje u Bosni i Hercegovini, nogometna legenda Predrag Pašić, koji je i sam učestvovao na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Španiji 1982, podsjetio je da je trenutak u kojem je veliki Pele poljubio ovaj isti trofej momenat u kojem se kao dječak odlučio baviti nogometom. “Pozivam sve Bosance i Hercegovce da dožive nezaboravno iskustvo i osjete djelić atmosfere kakva će ove godine vladati u Brazilu, a siguran sam da će ova dvodnevna nogometna čarolija mnogim dječacima, ali i djevojčicama biti inspiracija da nogomet bude i njihov život kao što je moj!”, poručio je Pašić, koji već dvije decenije uspješno vodi Školu fudbala «Bubamara», kroz koju je prošlo 12 hiljada mališana.

Elvedin Begić

«Malo će bh. navijača ove godine putovati u daleki Brazil da bi uživo navijalo za reprezentaciju i sudjelovalo na tom svojevrsnom nogometnom festivalu.  Nogomet je igra u kojoj je sve moguće i to je jedan od razloga zašto ga volimo. Coca-Cola je dovela Trofej u BiH prvi put, ali ćemo glasno i iz srca navijati za Zmajeve nadajući se da je moguće da ga zahvaljujući njima ovdje vidimo još jednom. Zadovoljstvo mi je pozvati sve navijače naše reprezentacije da dožive nešto nezaboravno i budu dio sadržaja kojima će postati i 12. igrač naše reprezentacije u Brazilu!», poručio je Elvedin Begić, predsjednik NSBiH/FSBiH.

Građani bh. FIFA-in trofej prvi put u historiji moći će vidjeti u naredna dva dana u Dvorani «Mirza Delibašić» u Sarajevu. Izložba se za posjetioce otvara u petak 7. marta u 13 sati i traje do subote 8. marta do 21 sat. Sve zainteresirane na putu ka izloženom Trofeju očekuju brojni sadržaji koje neće ostaviti ravnodušnim ni djecu ni odrasle, te jedinstvene hologramske animacije kakve će prvi put biti predstavljene u našoj zemlji. Svi posjetioci kao trajnu uspomenu dobit će fotografiju s Trofejem.

Besplatne ulaznice za ovaj događaj mogu se osigurati putem portala www.kupikartu.ba, na www.coca-cola.ba,  kao i skeniranjem QR koda koji se nalazi na Coca-Cola 0,5L promotivnoj boci s etiketom inspirisanom turnejom. Također, karte se mogu preuzeti i ispred Dvorane «Mirza Delibašić» i u prodajnim objektima Sport Life-a širom Bosne i Hercegovine. U toku ovog jedinstvenog dvodnevnog događaja partneri projekta “Kia” i “Centrotrans” omogućit će potpuno besplatan prijevoz do Dvorane “Mirza Delibašić” svim vlasnicima ulaznica. Sport life Adidas će svima pružiti priliku da se zabave i osvoje nagrade i popuste u Sport life prodajnim objektima.

Oznake: ,
<
1920310_684174214973971_1501624571_n

Edin Džeko poručuje: Neka Vam je na čast!!!

>
1800452_10203261621598981_1023499624_n

Maid upoznao svog idola #zdravkočolić

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”