Kategorije

Evropska turneja libanskog trubača Ibrahim Maaloufa

Nakon dvomjesečne pauze libanski trubač sa pariškom adresom Ibrahim Maalouf danas nastavlja evropsku turneju koju će u naredna tri mjeseca činiti više od 50 koncerata, a jedini koncert u regiji bit će održan u Bosni i Hercegovini i to na zatvaranju 18. Jazz Festa Sarajevo.

Ovog ljeta, Maalouf je sa svojim ansamblom održao 23 koncerta kojima je prisustvovalo više od 60.000 posjetilaca, u okviru turneje Illusions, kojom promovira svoj aktuelni album proglašen najboljim world music izdanjem u prošloj godini u Francuskoj. Inače, Maaloufovi albumi su već treću godinu zaredom najprodavanija diskografska instrumentalna izdanja u toj zemlji.

Nekoliko dana prije sarajevskog koncerta koji će biti održan 9. novembra u Bosanskom kulturnom centru, Maalouf će objaviti svoj šesti album nazvan Au pays d'Alice, odnosno U zemlji Alise, aludirajući na djelo Lewisa Carolla Alisa u zemlji čuda.

Ako je suditi po kritikama dosadašnjih koncerata Ibrahima Maaloufa i njegovog osmočlanog ansambla, i bh. koncert će donijeti čudesnu muziku jednog od najtraženijih trubača mlađe generacije. Ulaznice po 20% nižim cijenama možete rezervirati na www.jazzfest.ba.

Pogledajte izvedbu kompozicije True Sorry sa nastupa na dodjeli francuske diskografske nagrade Victoires de la musique na kojoj je Illusions proglašen najboljim world music albumom objavljenim u prethodnoj godini.

Oznake:
<
DinoMerlin_Sunce

Premijera: Novi video spot Dine Merlina – Sunce

>
knjiga4

Bijelo dugme Box set deluxe – Ekskluzivni uvid u...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”