Kategorije

Evropska noć istraživača u Sarajevu

Evropska noć istraživača održati će se 26. septembra 2014. godine, na Vilsonovom šetalištu.

Imati ćete priliku istraživati inovacije, naučna dostignuća i različite naučne projekte od 17.00 sati, pa sve do kasno u noć.

Oxfam, ured u Sarajevu, u saradnji sa Institutom za hidrotehniku Sarajevo – HEIS, te Tidea d.o.o. iz Banja Luke, vas pozivaju da nam se pridružite i provedete jedno nezaboravno i sasvim drugačije porodično veče, u kojem će svi imati priliku da saznaju nešto novo, oprobaju se u različitim eksperimentima, kvizovima, radionicama, projekcijama, te drugim zabavnim sadržajima. Kao šlag na tortu, za zaključni dio večeri, upriličili smo i svirku otkačenih profesora, uz koju ćemo moći posmatrati zvijezde i putovati kroz vrijeme.

Noc istrazivaca 2013

Osim u Sarajevu, Noć istraživača stiže i u Banja Luku, Bijeljinu i Mostar.

Ove godine slogan manifestacije je „Putokaz za nauku“, kao dio kampanje koja će, koristeći saobraćajne znakove kao osnovu, usmjeravati građane ka naučnim sadržajima i skretati im pažnju na tematske cjeline manifestacije, te i na taj način približiti im naučna istraživanja i inovacije.

Neki od sadržaja koje možete očekivati u noći nauke u Sarajevu su: sajam nauke i inovacija, dječiji naučni park, DNA ugao, radionice, predavanja i kvizovi za sve uzraste, takmičenja i predstavljanje najboljih naučnih projekata srednjih škola, te tehničkih dostignuća uopšte, gdje ćete imati priliku upoznati se sa informacionim tehnologijama i novostima iz ove oblasti.

Oznake:
<
???????????????????????????????

Zločin i kafana nakon Zagreba na sceni u Sarajevu

>
Screen Shot 2014-09-26 at 22.21.26

Poznati gosti stižu u Veneciju na vjenčanje Georgea...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”