Kategorije

Enis Bešlagić i Rusmir Hrvić izveli business performans na prvom FMCG Summitu u Sarajevu

Popularni bh. glumac Enis Bešlagić i direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo Rusmir Hrvić izveli su zanimljiv business performans pod naslovom «Inspirisani Bosnom» na prvom FMCG Summitu održanom u Sarajevu pred oko 400 učesnika događaja koji je okupio vodeće ljude u BiH i regiji iz oblasti proizvodnje hrane i pića, trgovačkih lanaca, distributera i marketing stručanjaka. Publika je bila oduševljena načinom na koji je Bešlagić vodio intervju s Hrvićem o poslovanju AS GROUP. U jednoj sasvim novoj formi i opuštenoj atmosferi Hrvić je u svom prvom javnom nastupu pričao o zanimljivim i do sada nepoznatim detaljima o razvoju ove, danas uspješne privatne bosanskohercegovačke kompanije, koja svoje proizvode izvozi u 25 zemalja svijeta.

800_5363

Bešlagić i Hrvić su u opuštenoj atmosferi ispričali kako je nastala kupovina dijela tekstilne industrije Borac iz Travnika, kada je nastao Fortitudo d.d.o. «Kako se to desilo? Stranci koji su sarađivali s Napretkom imali su zahtjeve za većom proizvodnjom, ali kapaciteti ove firme su bili ograničeni, pa je jedno od rješenja bilo da se dodatna proizvodnja pokrene u nekom drugom pogonu. U to vrijeme travnički Borac je bio u velikim problemima. Imali su mašine, radnu snagu, kapacitete, ali nisu imali posla», kazao je Bešlagić.

Nakon dugotrajnih pregovora s Vladom FBiH o rješenju nagomilanih problema ovog preduzeća, proizvodnja je pokrenuta u novembru 2012. godine. «Tada se šilo 100 odijela dnevno, a već danas je to 650 odijela dnevno. Zahvaljujući investiciji, koju smo realizirali prije nekoliko mjeseci, Borac će moći proizvoditi 850 odijela na dan», pojasnio je Hrvić.

«Nakon Travnika vratili su se ponovo u Tešanj, i investirali u tvornicu vode. To im je, kažu, bila dugogodišnja želja koju su eto uspjeli ostvariti 2013. godine, uz mukotrpne pregovore s tadašnjim vlasnikom Salkom», kazao je dalje Enis, na što je Rusmir odgovorio: „Za devet mjeseci smo kupili dionice od 621 vlasnika Vispaka, a trebalo nam je nekoliko godina da se dogovorimo sa Salkom za preuzimanje Oaze“, izazvavši smijeh u publici.

800_5470

Oznake: ,
<
emina hadziahmetovic

Nove dvije pobjede najbolje bh. stonoteniserke

>
Sicilija

Nova kolekcija Aide Korman na Siciliji

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”