Kategorije

Emir & Frozen Camels i Mirza Šoljanin sa “Ters Bosankom” na Turkoviziju

BH rock bend Emir & Frozen Camels (EFC) javnosti je promovisao pjesmu s kojom će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u decembru na muzičkom takmičenju “Turkovizyon 2013” u turskom glavnom gradu kulture Eksišehiru.

Radi se o pjesmi vrlo originalnog imena “Ters Bosanka”, čiji tekst i muziku potpisuje lider EFC benda Emir Bukovica, dok aranžman dijeli trio Emir Bukovica, Mahir Sarihodžić i Borjan Milošević. Pjesma je snimljena u studiju Long Play u Sarajevu.

Kao gost u pjesmi i pravo malo iznenađenje za sve ljubitelje muzike, pojavljuje se odlični bh. pjevač Mirza Šoljanin koji će zajedno sa EFC bendom izvesti ovu pjesmu i na ovoj prestižnoj muzičkoj manifestaciji.

Pjesma “Ters Bosanka” je nepretenciozna, vesela i moderna rock pjesma koja već sa prvim taktovima poziva na ples, a koja stilski ne odstupa od dosadašnjeg prepoznatljivog EFC muzičkog potpisa.

Još od trenutka kada se pjesma “Ters Bosanka” kojom će Emir & Frozen Camels i Mirza Šoljanin predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Turkvizyon 2013, rađala u studiju, tada je i ideja za spot počela sazrijevati.

Naime, pripreme za snimanje spota, koje će početi u nedjelju 24. novembra, su već u toku, pa se timu pridružio bh. modni dizajner visoke mode Istok Bratić koji je izradio specijalna odijela za snimanje spota i nastup na ovoj prestižnoj manifestaciji u Turskoj.

Obzirom i da je sama pjesma nepretenciozna, vesela i moderna rock pjesma sa prizvucima retro stila, i samim spotom se želi “Ters Bosanku” pokazati na senzualan retro način. “Ters Bosanka ” je dobila vizualni identitet u liku prekrasne djevojke koja zasada ostaje iznenađenje do objave spota, a Istokova visoka moda se u cjelokupnoj priči uklopila kao idealan spoj.

Oznake: , ,
<
RADOVINACESTI

Druženje sa članovima grupe Zabranjeno Pušenje

>
Mirza Teletović

Mirza Teletović zaslužno u prvom timu

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”