Kategorije

Edin Džeko: Nijedan navijač na ovom svijetu nije želio više od mene prolaz u osminu finala SP-a. NIJEDAN!

Nakon poraza protiv reprezentacije Nigerije, počeo je medijski linč koji je veoma pogodio Zmajeve. Edin Džeko se putev svog Facebook profila obratio svojim fanovima, tekst koji je napisao prenosimo u potpunosti:

“Dugo sam se dvoumio da li da išta kažem, da napišem, jer mi se nekad čini da nema smisla govoriti o osjećajima, o nadanjima, željama, frustracijama i svemu ostalom, jer će svi, ma šta god se napisalo ili reklo, imati svoju verziju istine.
E, pa imam i ja svoju, koja glasi da nijedan navijač na ovom svijetu nije želio više od mene prolaz u osminu finala SP-a. NIJEDAN!
Međutim, nismo uspjeli proći dalje, nažalost! Nismo imali ni sreće, a i neke druge stvari su bile protiv nas. Međutim, iz ovoga moramo izaći još jači, jer pobjednik se prepoznaje po tome, koliko brzo ustane, nakon pada, a mi ćemo se već protiv Irana pokušati iskupiti za propušteno, jer naša misija stvaranja jake i uticajne reprezentacije BiH tek počinje!
I sam sam razočaran, jer sam bio uvjeren da možemo otići dalje i boli me kao čovjeka, kao navijača, a još više kao sportistu, koji je sve dao i koji će uvijek davati sve za svoju zemlju, čiji sam ponosni stanovnik.
A što se tiče dušebrižnika, njih uvijek ima i uvijek će ih biti. Dobronamjernu kritiku uvijek prihvatam, kako ja, tako i moji suigrači. Argumentovanu, utemeljenu na činjenicama i od ljudi koji su realni, a ne onih koji s nestrpljenjem čekaju naš posrtaj, kako bi izašli iz rupa i krenuli u neki svoj obračun iz ličnih interesa.
Ja sam navikao na kritike, ali i na “pljuvanje”, i to od onih koji su ubjeđeni da bi više od mene voljeli da sam postigao gol. Više od svih navijača zajedno, vjerujte, volio bih da sam postigao taj gol, koji će sudija priznati, i još jednom donio radost svojoj zemlji!
Ne osvrćući se na ono što je bilo, već na ono što će biti, želim istinskim navijačima poručiti kako svi do jednoga dajemo sve za reprezentaciju BiH, jer to je naša svetinja.
Izgubili smo, ali moramo dići glavu gore i nastaviti se boriti protiv svih nepravdi, svih nedaća, ali i nažalost svih dušebrižnika, koji meni lično daju dodatnu snagu u svemu ovome što se dešava.
Hvala im na tome, a još veću zahvalnost dugujemo onim istinskim navijačima, čije nas mišljenje i najviše interesuje.
Voli vas vaš Edin Džeko!”

Oznake: , , ,
<
Screen Shot 2014-06-23 at 19.27.11

Futavci: Prvi spot za Prvu ljubavnu pjesmu

>
10313993_10152847140986110_8789788275971189688_n

Haris Medunjanin uoči utakmice večeras

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”