Na njegovo mjesto dolazi deset godina mlađi David De Gea, čuvar mreže Manchester Uniteda i nada španske reprezentacije, koji je već neko vrijeme velika želja klupske uprave.

Iker Casillas, suigrač Luke Modrića, dogovorio je s klubom odlazak iako ima ugovor do 2017. godine te će dobiti pozamašnu financijsku odštetu, napominje javna televizija. S obzirom da je riječ o kapetanu i simbolu Reala te Španije, očekuje se dostojanstven ispraćaj. Službena potvrda očekuje se krajem mjeseca.

Golman rođen Móstolesu, jugozapadnom predgrađu Madrida, u klubu je od svoje devete godine, a još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti karijeru. Dvije ili tri iduće sezone htio bi braniti u klubu najviše razine, napominje RTVE. Jedan od klubova koji bi ga htio vidjeti u svojim redovima je turski Fenerbahce.

Vijest je snažno odjeknula Madridom, a dio novinara tvrdi da ga se lanjski prvak Evrope olako riješio i da bi mogao zbog toga zažaliti. Novi trener Rafael Benitez razgovarao je s kapitenom i priopćio mu odluku uprave o dovođenju novog prvog golmana Davida De Gee.

Problemi za Casillasa počeli su 2013. kada se ozlijedio, a tadašnji trener Jose Mourinho doveo iz Seville Diega Lópeza koji se dobrim intervencijama učvrstio kao prvi čuvar mreže u prvenstvu dok je Casillas branio u Ligi prvaka i kupu. López je zatim prešao u Napoli.

Keylor Navas, koji večeras igra za Kostariku prijateljsku utakmicu protiv Španije, napominje da nije zadovoljan onime što je pokazao dosad kao ni statusom rezerve u Real Madridu.