Kategorije

Bend „Divanhana“ promovisao novi album

Nakon dvogodišnjeg aktivnog rada, novi album Divanhane simboličnog naziva „Bilješke iz Šestice“ svim ljubiteljima tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine – sevdalinke, te tradicionalne muzike Balkana, dostupan je u prodaji.

Novo muzičko ostvarenje ovog popularnog benda za područje Bosne i Hercegovine objavio je RSG radio kojem je ovo prvo ekskluzivno izdanje jednog digitalnog nosača zvuka.

Album je istovremeno objavljen i u zemljama regiona; Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji  od strane beogradske izdavačke kuće Multimedia music.

Interesantno je izdvojiti da je album ekološkog pakovanja, tačnije da je omot izrađen od recikliranog materijala. Time bend pokušava pratiti svjetske standarde ekološke osvještenosti i očuvanja životne  sredine.

Na novom CD-u Divanhane nalazi se 14 pjesama, te šest uspješno realizovanih internacionalnih muzičkih saradnji.

Album je sniman u „studiju 6“ Radio Beograda u periodu između novembra 2011. godine i oktobra 2013. godine, a produkciju potpisuju čak tri muzička producenta.

Novosti o bendu pratite na službenoj web stranici: www.divanhana.ba ili facebook fun page-u: https://www.facebook.com/divanhana

Bend je nakon više od 70 odsviranih koncerta u 13 zemalja regiona i Evrope, te preko 30 koncerata u Bosni i Hercegovini odlučio dio atmosfere sa svojih koncerata pokloniti svim ljubiteljima tradicionalne muzike.

Riječ je o live izvedbi pjesme „Grana od bora“ u do sada neobjavljenom aranžmanu pomenutog benda.

Spot je sniman u sarajevskom  BKC-u krajem mjeseca juna 2013. godine.

>
Bar Rafaeli

Bar Rafaeli na operaciji

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”