Kategorije

Divanhana na jesenjoj turneji u 7 zemalja Evrope

Nakon što su početkom mjeseca septembra svečanim koncertom u Teatru delle Musse u Ankoni obilježili svoj 100. koncert za dvije godine rada, Divanhana nastavlja sa koncertnim aktivnostima kako u našoj zemlji tako i van njenih granica.

Jesenju turneju započinju velikim koncertom u nacionalnom muzeju Evropskih i Mediteranskih Civilizacija MuCEMu Marseju (Francuska), zatim slijede koncerti u Beču, Lincu, Firenci, Zagrebu, Ljubljani, Lazarevcu, Banja Luci, Jajcu, te Beogradu u Studiju 6 gdje su snimili i svoj drugi studijski album “Bilješke iz Šestice”. Koncert u Beogradu realizovat će program RTS-a i Radio Beograda u direktnom prenosu.

“Izuzetno se radujemo predstojećim koncertima, putovanjima i novim prijateljstvima koja su pred nama, te što ovu izuzetno radnu i uspješnu godinu zaokružujemo svim ovim divnim koncertima. Također, sa nestrpljenjem isčekujemo povratak u Studio 6 u Beogradu, mjesto u kojem smo tako često “divanili” i ispunjavali se kreativnošću”-izjavila je Leila Ćatić vokalistica Divanhane.

Interesantno je izdvojiti da će koncerti u Narodnom pozorištu u Banja Luci 07.11. te Domu kulture u Jajcu 08.11. svojevrsno predstavljati posljednje u nizu koncerata širom Bosne i Hercegovine za 2014. godinu gdje je Divanhana obišla 35 gradova. Također vrijedno pomena jeste i da će koncert u Beču planiran za 15. 11. biti realizovan u okviru projekta “Wiener Sevdah” te da će sva sredstva od prodatih ulaznica biti namjenjena u humanitarne svrhe.

DIVANHANA - AUTUMN TOUR 2014 PLAKAT (2)

Za više informacija o datumima i rasporedima koncerata posjetite službenu stranicu benda www.divanhana.ba ili facebook stranicu: https://www.facebook.com/divanhana

Oznake:
<
sikter

Novi spot grupe Sikter kao najava novog albuma

>
Factor X

Maja Milinković: “Vrijedilo je učestvovati”!

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”