Kategorije

Dino Merlin #Turneja #ShakespeareLives

Dino Merlin se nakon osam godina muzičko-scenskim spektaklom Hotel Nacional na najbolji način vratio u grad na Bosforu u sklopu turneje na kojoj promovira posljednji album Hotel Nacional. Ora Arena, inače prva namjenski dizajnirana i izgrađena turska arena za muzičke sadržaje u Turskoj, dočekala je u punom sjaju Dinu Merlina koji je show-om u trajanju od 2,5 h na nogama držao istanbulsku publiku koja je njega i njegovu ekipu nagradila ovacijama.

Uoči koncerta Dino Merlin je za Anadolu Agency (AA) govorio o planovima nakon koncerta u Istanbulu. “I ovog ljeta nas očekuju velike utakmice na velikim terenima – stadioni u Novom Pazaru, Subotici, Ohridu, Tuzli i mnogim drugim. Jako smo zadovoljni dosadašnjim tokom turneje, ali imamo još mnogo mjesta koja nismo posjetili, a koja bismo voljeli”, najavio je Dino Merlin.

7r90tabr4re

Noć su obilježile ne samo lijepe pjesme nego i vrhunska ekipa i performans po kojem će ovaj dugo očekivani koncert istanbulskoj publici ostati još dugo u pamćenju. Show je započeo najvećim hitom sa Dininog posljednjeg albuma, pjesmom “Školjka”. Poslije “Školjke” redali su se dobro poznati novi i stari hitovi: “Kad čovjek voli ženu”, “Sve dok te bude imalo”, “Laku noć moja mala barbiko”, “Mjesečina”, “Sredinom”, “Kad si rekla da me voliš”, “Rane”…

7r91lqbr4re

Kulminacija koncerta desila se tokom izvođenja pjesama “Eh da je tuga snijeg”, “Deset mlađa”, “Bosnom behar probeharao”. Posljednji taktovi pjesama “Zulejha” i “Undo” dovele su atmosferu do usijanja, a i koncert do završetka. Nevjerovatna uzajamna energija publike i Dine daje nadu da do ponovnog susreta neće ponovo proći osam godina.

7r92e6br4re

Karavana Hotel Nacional nakon Istanbula posjetit će stadion u Novom Pazaru 28.5.2016. Ulaznice su dostupne na online platformi www.ddticket.rs kao i na blagajni stadiona u Novom Pazaru.

Nakon Novog Pazara slijedi stadion u Subotici 16.7.2016.  Ulaznice za koncerte u Srbiji u prodaji su na svim prodajnim mestima DD ticketsa, svim Win Win radnjama i online na www.ddtickets.rs

Nakon koncerata u Srbiji slijedi odlazak u Makedoniju gdje je planiran koncert na stadionu Biljanini Izvori u Ohridu 23.7.2016. Ulazniće će biti uskoro puštene u prodaju. Sve informacije pronađite na www.dinomerlin.com/turneja

Proljeće/Ljeto Dino Merlin Official Merchandise

Stigla je nova kolekcija proljeće/ljeto Dino Merlin Official Merchandise inspirisana omiljenim stihovima iz bogatog kantautorskog opusa Dine Merlina. Na Dino Merlin i Magaza shopu možete pronaći best seller proizvode iz nove kolekcije izrađene od najfinijeg visokokvalitetnog prozračnog pamuka: www.dinomerlin.com/shop

7r96cebr4re

Na poziv britanske ambasade u Sarajevu Dino Merlin se pridružio globalnoj kampanji ‪#‎ShakespeareLives kojom se obilježava 400 godina od smrti Williama Shakespear-a:

“Tačno 400 godina je prošlo od smrti Shakespeare-a. U sjećanje na njegov lik i djelo s vama bih želio podijeliti meni najdraži stih: ‘Ono što zovemo ružom slatko bi mirisalo i s drugim imenom.'”

Oznake:
<
tony_cetinski__jacques_houdek_1_foto_dario_njavro

Tony Cetinski & Jacques Houdek – duet...

>
Nodivo

Nodivo – Bez tebe

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”