Kategorije

Dino Merlin – next stop – Leverkusen

Posljednji taktovi pjesme Undo označili su kraj koncerta u rasprodanoj dvorani Stadthalle Dietikon, ali i početak odbrojavanja do koncerta u poznatoj Smidt Areni u Leverkusenu, 19.12.2015.

Da je Dino već dobro prihvaćen gost u Dietikonu, ali i da je samom Dini Zurich jedna od najomiljenijih destinacija na koncertnoj turneji pokazala je atmosfera na još jednom rasprodanom koncertu u Stadthalle Dietikonu. Nakon početka koncerta i pjesme Školjka, publiku su dočekala nova izdanja starijih pjesama – Hitna, Laku noć moja mala barbiko, Kad čovjek voli ženu, kao i pjesme s posljednjeg albuma Hotel Nacional – Sunce, Ako izgovorim ljubav, Sve dok te bude imalo i, naravno, Hotel Nacional. Dvosatni koncert doživljavao je kulminacije s pjesmama miljenicama publike među kojima su se ovog puta izdvajale: Nedostaješ, Kremen, Sredinom, Bosnom behar probeharao i Moj je život Švicarska koju je publika u jedan glas s Dinom otpjevala kao što su otpjevali i pjesmu koja je uslijedila – Rane.

 

Vidno raspoložen i sretan Dino je uživao s publikom od početka do kraja koncerta šireći energiju i ljubav sa bine na publiku daleko u decembarsku noć iznad Ciriha. Nakon završenog koncerta, Dino i ekipa se raduju putovanju na sjever, u Leverkusen, gdje će se u poznatoj Smidt Areni 19. decembra 2015. sastati fanovi ne samo iz Leverkusena, već iz Kolna, Dusseldorfa, Wuppertala i šire.

Inače, spot za pjesmu Rane je režirao Haris Dubica, Bosanac sa švicarskom adresom koji je odrastao nedaleko od Ciriha, u gradu Luzernu, a koji je na dan održavanja koncerta primio nagradu za kulturno stvaralaštvo od švicarske vlade. Ceremoniji je prisustvovao i Dino Merlin, a u kino sali gdje se ceremonija održavala, među djelima za koje je Harisu uručena nagrada, su se isticali video spotovi koje je Haris režirao za pjesme Deset mlađa (2008) i Rane (2015).

Posljednju noć Hotel Nacionala u ovoj godini nemojte propustiti 19.12.2015. u Smidt Areni u Leverkusenu, a sve sljedeće koncerte u 2016. godini, među kojima je za sada poznat koncert u Celju, Slovenija, 27.2.2016. pratite na www.dinomerlin.com/turneja

Oznake:
<
Samardzic i Varesanovic Bec4

Hari Varešanović i Željko Samardžić održali koncert u...

>
Frajle (4 of 23)

Frajle imaju novi album

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”