Kategorije

Dino Merlin: “Do kraja ove godine očekuje nas više od 20 nastupa, što je ustvari priprema za velike koncerte koji će uslijediti u 2015. godini”!

 

Nakon gotovo 18-mjesečne koncertne pauze, publika ponovo može uživati u koncertima Dine Merline. Bosanskohercegovački kantautor promotivnu turneju povodom objavljivanja svog 11. albuma Hotel Nacional započet će sljedeće sedmice u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a tokom jeseni planirani su koncerti u Sjedinjenim Državama, Kanadi, skandinavskim i drugim zemljama Evrope.

“Svakodnevno dobijamo brojne upite od moje publike koja sa velikim nestrpljenjem očekuje uživo čuti nove ali i stare pjesme”, kaže Merlin i priznaje da se unaprijed raduje novom susretu s publikom. “U okviru prošle turneje, tokom četiri godine odsvirali smo na stotine koncerata, do kraja ove godine očekuje nas više od 20 nastupa, što je ustvari priprema za velike koncerte koji će uslijediti u 2015. godini.”

Kako saznajemo iz Magaze, izdavača Merlinovog novog albuma, prvi tiraž od 40.000 primjeraka albuma Hotel Nacional već je gotovo rasprodat, što je izniman uspjeh te će ovih dana biti štampan i novi tiraž albuma, koji je zahvaljujući odličnoj prodaji putem interneta već u prvoj sedmici prodaje zauzeo osmo mjesto na Billboardovoj top listi najprodavanijih world music albuma, a samo prva dva single sa albuma Ruža i Školjka do sada su zabilježile nekoliko miliona pregleda na društvenim mrežama.

 

Oznake:
<
collage

VIDEO: Bombastičan i prepoznatljiv zvuk Colonije u novoj...

>
Danis-Tanovic

Danis Tanović: Da li iko može tvrditi da je ubijanje...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”