Kategorije

Dino Merlin 9. maja u Austriji

Nakon spektakularnih nastupa u najvećim dvoranama regije – Arena Stožice u Ljubljani 14. februara i Boris Trajkovski u Skoplju 28. marta, Dino Merlin je sinoć oko ponoći 11.4.2015. okončao veliki koncert u Splitu u najvećoj dvorani Dalmacije – Spaladium Areni. Za veliki splitski koncert Dine Merlina sedmicama unaprijed vladalo je ogromno interesovanje, a koncert u rasprodanoj Spaladium Areni sinoć je opravdao sva očekivanja. Do sada neviđen spektakl u Splitu ostavio je publiku željnom skorog ponovnog susreta o čemu svjedoči činjenica da je Dino Merlin ispraćen ovacijama na kraju koncerta.

Koncert je otvoren jednim od najvećih hitova sa novog albuma Hotel Nacional – pjesmom Školjka, koja je na službenom Dino Merlin Official YouTube kanalu pogledana više od 8.000.000  puta, a publika ju je od početka do kraja jednoglasno otpjevala kao i gotovo svaku pjesmu sa Čarobnjakovog repertoara. Nakon Školjke, redali su se Dinini novi i stari hitovi u novim aranžmanima i posebno pripremljenim koreografijama. U dvorani prepunoj dobrih vibracija, pozornica na tri nivoa, najmoderniji svjetlosni efekti i video projekcije za koji je zadužen produkcijski tim od 50 ljudi, osigurali su splitskoj publici istinsko večer za pamćenje.

Split 4

Split je jedna od najvažnijih destinacija na mojoj turneji. Prvi put sam u Splitu svirao 1985. godine, a na prošloj turneji s albumom ‘Ispočetka’ svirali smo u prepunoj Spaladium areni, na što sam posebno ponosan jer zaista mislim da je Split grad koji ima najviše talentiranih ljudi po metru kvadratnom. U svaki koncert ulažem sebe u potpunosti. Poštujem svoju publiku, ljude koji su odvojili vrijeme i odlučili tu noć provesti na mom koncertu. Ovo će biti drugi put da sviramo u Spaladium areni, a splitskoj publici unaprijed mogu obećati da ću dati sve od sebe i da će to biti vrhunski show. Moći će čuti pjesme koje vole već godinama, ali i pjesme koje su zavoljeli u 2014.” izjavio je Dino Merlin za tportal prije početka koncerta u Spaladium Areni.

Split 7

Nakon Splita, Dino Merlin sa svojim Hotel Nacionalom putuje u Linz gdje će održati koncert u jednoj od najvećih dvorana Austrije - TipsArena 9.5.2015.  Ulaznice za koncert u Linzu možete već sada nabaviti na www.oeticket.com.

Kulminacija turneje Hotel Nacional iščekuje se uSarajevu na najvećem stadionu Bosne i Hercegovine - Koševo, 25.7.2015. koji će biti ujedno i jedini koncert koji će Dino Merlin održati ove godine u Bosni i Hercegovini. Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj će uskoro biti puštene u prodaju.

Najuspješniju i najveću dosadašnju turneju Dine Merlina i ovog dijela Evrope pratite na www.dinomerlin.com/turneja

Oznake:
<
Sicilija

Nova kolekcija Aide Korman na Siciliji

>
Screen Shot 2015-04-22 at 16.05.40

Upoznajte Silasa, sina Justina Timberlakea

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”