Kategorije

Damir Džumhur i pored poraza ostaje ponos nacije

Damir Džumhur nije uspio  zabilježiti svoju šestu pobjedu na ovogodišnjem Australian Openu. Nažalost poražen je od Tomasa Berdycha rezultatom 0:3 (4:6, 2:6, 2:6). Berdych je trenutno sedmi teniser na svijetu.

Portal Backstage.ba i pored ovog poraza upućuje sve čestitke Damiru Džumhuru i njegovom timu na fenomenalnom i istorijskom uspjehu za BH tenis. Pročitajte šta za Backstage.ba izjavio Damir nakon prolaska u drugo kolo ovog takmičenja i pogledajte nekoliko fotografija sa Damirovih mečeva protiv Dodiga i Hayeka koje su postavili njegovi vjerni fanovi na Facebook Fun page.

Backstage: Koliku konkretno za ovaj turnir imaš pomoć od države BiH s obzirom da predstavljaš svoju domovinu i da si jedini bosanac koji je napravio ovakav rezultat u tenisu?
Od države nikada nisam imao pomoći, a uvijek sam je predstavljao u najboljem svijetlu i kada sam bio juniorski prvak Evrope i bronzani na olimpijadi, a i sada kada sam u drugom kolu na Australian openu.

Backstage: Kako se snalaziš sa vrućinama?
Jako dobro, danas je bilo oko 35 stepeni što je na terenu 40 sigurno, ali mi uopšte nije smetalo, čak nisam ni osjetio da je tako vruće. Mislim da je to sve zbog operacije nosa koja mi je mnogo pomogla i zbog koje sve to lakše podnosim.

Backstage: Kako izgleda jedan tvoj dan trenutno?
Hmm…buđenje zavisno od toga kada igram i da li taj dan igram, ali nikada duže od 9 sati. Doručak, jutarnje vježbe, poslije toga odlazak na trening koji traje sat do sat i po, pa oporavak uz masažu, bazen, ledene kupke, zatim ručak, odmor, mentalni trening i na kraju dana kondicioni trening koji traje nekih sat vremena. To je kada ne igram, a kada igram je zagrijavanje prije meča nekih pola sata, a poslije meča ide oporavak i odmor.

Backstage: Da li će ova godina biti još bolja za Tebe s obzirom da si prošlu završio sa najboljim rezultatom karijere?
Naravno da hoće jer već sam ostvario ono što je zacrtano za ovu godinu – ulazak u top 150, ali ne zadovoljavam se ovim nego granice pomičem i želim da odigram što bolje mogu u nastavku sezone i približim se top 100. Definitivno je ovo izvrsna stvar jer je početak godine i dobio sam mnogo samopouzdanja i sigurnosti i to će mi pomoći da ostatak godine odigram dobro.

Backstage: Jedno privatno pitanje…postoji li u publici ili te čeka u Sarajevu dama koja je osvojila tvoje srce?
Postoji djevojka koja je u Sarajevu i koja je uz mene već duže vrijeme i koja mi je velika podrška zaista, uz moje roditelje najveća.

Oznake: ,
<
456854_378344485554071_562891191_o

Damir Džumhur u 4 ujutro igra protiv Berdycha

>
67723_126-blic-nebojsa-markovic_orig

Besplatno preuzmite novi album grupe S.A.R.S.

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”