Kategorije

Children MESS donosi radost najmlađoj publici ali i starijima

U okviru 54. Internacionalnog teatarskog festivala MESS održat će se i program za najmlađu publiku, popularni Children MESS. Predstava Aparat Teatra „Plumb BO-BO, ZU” za djecu od 0 do 3 godine, trudnice, roditelje i sve zainteresirane obradovat će osim sarajevske i publiku u Goraždu i Visokom, dok će za nešto starije teatarsku čaroliju donijeti „Genijalni genije” (Kazalište lutaka Zadar) i „Juri Muri pleše u Africi” (Plesni teatar Ljubljana).

Moto Aparat teatra jeste: Samo jednom se prvi put ide u pozorište! Zbog toga je “Plumb BO-BO, ZU” predstava za djecu uzrasta od 0 do 3 godine i bavi se smiješnim i tužnim, pokretom i zvukom, oblikom i bojom. Aparat teatar traži način da komunicira sa publikom koja još “ne govori”. Pri tome se oslanjaju na sposobnosti teatra kao žive umjetnosti da bez ikakvih tehničkih efekata zainteresira publiku. «Ova predstava pomaže odraslima da progovore jezikom djece. I ne znamo koliko toga nam najmlađi/e mogu reći na “svom jeziku”! Potrudit ćemo se da nikog ne prepadnemo, malo ćemo svirati, malo ćemo plesati i služiti se prastarim trikovima klaunovske igre», poručuju iz Aparat Teatra.

Za malo starije MESS-ovce, uzrasta od 4 do 9 godina posebno će zanimljiva biti predstava «Genijalni genije» inspirisana Leonardom da Vinčijem, jednim od najbriljantnijih i najsvestranijih umova koji su ikada živjeli. «U ovoj verziji neshvaćeni genije često sam sebi najveći neprijatelj jer dopušta svojim sumnjama i strahovima da preuzmu kontrolu. Oni su na sceni utjelovljeni u Ljudima – okolini koja ne shvaća ni njega ni njegove izume. No, na kraju se sa svojim strahovima ipak hvata u koštac…”, najavljuju predstavu iz Kazališta lutaka Zadar.

Također, za uzrast od 4 do 9 poučna priča o životu stiže sa predstavom «Juri Muri pleše u Africi», koja govori o dječaku koji se ne želi kupati te pobjegne u Afriku i otkriva zanimljive životne stvari. Uz pomoć afričkih ritmova, muzike uživo, lutaka neobične veličine i mnogo plesa, reći će vam nešto o geografiji, bojama i razlikama ovog svijeta.

Rezervacije ulaznica su već počele, a više informacija je dostupno putem telefona 062 011 661 ili u direkciji Festivala MESS, ulica Maršala Tita 54/II.

Kompletan program dostupan je na www.mess.ba

Oznake:
<
unnamed

Halid Bešlić u Magacin Kabare Showu

>
IMG_0032

Specijalna olimpijada: U Tuzli uz bakljadu dočekane...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”