Kategorije

Božo Vrećo prvi put “solo” u Sarajevu

Bosanskohercegovački umjetnik Božo Vrećo, poznat po izvođenju a capella sevdaha i izvanrednim vokalnim sposobnostima, po prvi put će nastupiti na solističkom koncertu u Sarajevu. Koncert će biti održan 12.augusta u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu sa početkom u 21 .00 h, a svi zainteresirani karte mogu kupiti na biletarnici BKC-a i putem portala www.kupikartu.ba

imagedddddd2

Kao i do sada, Božo će publici ponuditi mnoga iznenađenja, kako u pogledu repertoara, tako i scene i scenskog nastupa. Na repertoaru će se ovaj put naći njegove autorske sevdalinke sa albuma ‘Moj sevdah’ , koji je u prvom tiražu rasprodat za mjesec dana, te sevdalinke koje do sada nije interpretirao i koje nisu često izvođene.

image 6

Na ovom koncertu Božo će premijerno izvesti dvije pjesme koje je sam napisao. Jedna od njih je ‘Tri sestre’ koja u sebi sadrži dionice na sefardskom ladino jeziku, a s obzirom da će biti otpjevana u nekadašnjoj sinagogi, bit će to izvrsna spona i sinergija, povratak hramu kroz sevdah.

Druga premijera je za pjesmu ‘Ne kidaj mi dragi smilje’ za koju planira snimiti i spot, a obje će biti objavljene na njegovom novom albumu planiranom za iduću godinu.

Božo obećava da će ovo biti noć ispunjena nesputanim emocijama i suzama, njegovim glasom koji opčinjavajuće prisno djeluje na ljude i pokazuje da je svaka pjesma dio naših života i nas samih.

imagdddddddddde1

Božo Vrećo je neko ko sevdah donosi na posve drugačiji način, a opet autentično bosanski, sa svim ljepotama izvedbe koju sevdalinka treba da posjeduje i treba još jednom naglasiti, jedini je izvođač  a capella sevdaha kod nas.

Oznake:
<
mittel 21

Maya Sar u nesvakidašnjem umjetničkom mozaiku

>
beckham-Haig-Club2_3287100k

David Beckham još jednom pokazao da ima vliko srce

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”