Kategorije

Bijelo dugme Box set deluxe – Ekskluzivni uvid u knjigu “Bijelo dugme”

U limitiranom luksuznom izdanju “Bijelo dugme – Box set deluxe” koje će biti u prodaji od 14.11.2014. godine uz 10 vinila (devet studijskih albuma i prva singlica (“Top / Ove ću noći naći blues”) i memorabilije, naći će se i luksuzna knjiga.

Izdanje je obogaćeno knjigom o Bijelom dugmetu, koju potpisuju dobri poznavatelji benda, suradnici i prijatelji, neprijeporni poznavatelji pop kulture i rocka posebno, Siniša Škarica i Dušan Vesić. Urednik izdanja je Hrvoje Markulj, a za dizajn knjige pobrinuo se Ivica Propadalo. Svoj doprinos knjizi dali su i Nikola Borota, producent singlice “Top / Ove ću noći naći blues”, Dubravko Majnarić, glavni i odgovorni urednik Jugotona od 1974. do 1985. godine te Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records i autor ovog projekta.

knjiga3

Knjiga će se naći u tvrdom luksuznom uvezu i limitirana je u 1000 primjeraka. U knjizi će se ekskluzivno naći i veliki broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta priznatih regionalnih fotografa, ali i fotografija iz privatnih arhiva kolega, suradnika i prijatelja benda. Sadržaj knjige nudi jedinstven i detaljan pristup na povijest Bijelog dugmeta u vidu eseja koji će sasvim sigurno zainteresirati obožavatelje ovog legendarnog benda, ali i raskrinkati jedan trag u vremenu te ostaviti povijesni putokaz za buduće generacije. Ova knjiga će i najvećim fanovima otkriti neke nepoznate detalje iz diskografskog života benda.

logo

Autori fotografija: Zoran Veselinović, Brian Rasic, Marko Šolić

“Kao posebni, kao odabrani da mijenjaju postojeće i uspostavljaju nove standarde – štoviše da pišu povijest pop glazbe na ovim prostorima, jednako kao što su to činili Elvis Presley i The Beatles u globalnim razmjerima – sa svime time suočilo se neizbježno i Bijelo dugme na svom početku.” – ulomak iz teksta Siniše Škarice – “Bijelo dugme/Jugotonove godine”

“…Prvi su od naših snimali u Londonu. Prvi su napravili turneju po sportskim halama. Prvi su označili puteve muzičkoj industriji. Prvi su zaradili novac od svoje muzike. Imali su sve što krasi jednu rock biografiju: skandale, drogu, seks, alkohol, zatvor, na kraju jednu zagonetnu smrt. Prvi su imali potpunu euforiju publike na koncertima, ali i van njih. Oni su jedini dokaz da je takva karijera izvan engleskog jezika uopšte bila moguća. …” – ulomak iz teksta Dušana Vesića – “Bijelo dugme: Mit koji raste”

knjiga6

Kolekcionari svoj numerirani primjerak Bijelo dugme Box set deluxa mogu naručiti još od 14. rujna 2014. na Webshopu Croatia Recordsa na adresi http://shop.crorec.hr.

Sve informacije o projektu Bijelo dugme Box set deluxe pronađite na novoj web stranici:
www.bijelodugme.com.hr

knjiga

Oznake:
<
Screen Shot 2014-10-01 at 13.02.03

Evropska turneja libanskog trubača Ibrahim Maaloufa

>
IMG_7098

Maksikm Mrvica: “Posebno sam uzbuđen zbog...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”