Kategorije

Azra Halilović AzRaH snimila spot za pjesmu “Sabah El Kheir”

Sabah El Kheir je nova pjesma pop pjevačice Azre Halilović, AzRaH, što u prijevodu s arapskog znači: Dobro jutro. Objavila ju je prije nekoliko sedmica putem svog oficijelnog facebook kanala. Kantautorska pjesma realizovana je u studiju  Adnana Mušanovića i spada u kategoriju duhovne muzike, odnosno riječ je o ilahiji.

“Odavno pratim rad Adnana Mušanovića i čim sam napisala pjesmu „Sabah El Kheir“ znala sam da je on pravi stručnjak koji mi može pomoći da pomoću aranžmana i orijentalnih instrumenata dočaram publici emociju i zamisao ove pjesme“, kaže Azra.

Adnan je uspio orijentalnim elementima ukrasiti ovu nježnu pjesmu i dočarati njen senzibilitet te prenijeti poruku ljubavi i Božije milosti.

“Da budem iskrena, posvetila sam pjesmu jednoj meni voljenoj osobi, koju poznajem skoro cijeli svoj život. To je bila ljubav na prvi pogled, čiji plamen još nije ugašen. Danas svako od nas ima svoje živote, jer nam zajednički život nije bio suđen, ali ljubav je ostala. Na ovaj način htjela sam toj osobi darovati jedan mali poklon i izmamiti joj osmijeh, s porukom da joj želim sve najbolje!”

Videospot je snimljen prije nekoliko dana u Sarajevu u Hayat Produkciji. Najznačajniji momenti u spotu jesu scene između dječaka i djevojčice koji su se na prvi pogled zaljubili jedno u drugo. Desetogodišnji glumac Amir Bublin, te mlada glumica Iman Osmanagić-Kovačević stali su prvi put pred kameru, te su nakon početne nervoze svoj dio odglumili fantastično. Cjelokupan tim bio je zatečen kako je mlada Iman odglumila gluhonijemu djevojčicu u spotu u kojem je prevela cijelu pjesmu na znakovni jezik.

image005

AzaRaH je na taj način željela skrenuti pažnju na ovu društvenu manjinu u Bosni i Hercegovini, jer smatra da joj se ne posvećuje dovoljno pažnje te je željela da i oni na svoj način čuju muziku.

Oznake:
<
emir_spahi_bosnia_grupo_f

Nove reakcije na odlazak Emira Spahića

>
pictures_2012_april_Emir_Spahic_287670890

Spahić rekao istinu o Džeki i Ibričiću!

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”