Kategorije

Asmir Begović posjetio djecu oboljelu od raka na klinici Jezero

Asmir Begović još jednom je pokazao da ima veliko srce. Tekst i fotografije prenosimo sa njegove oficijelne stranice asmir1.com.

Asmir je posjetio Hematoonkološko odjeljenje Pedijatrijske klinike Jezero gdje se družio sa djecom koja su oboljela od malignih oboljenja i onom koja su uspješno izliječena, javlja Anadolu Agency (AA). Organizator ove posjete je Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji Bosne i Hercegovine” u saradnji sa Udruženjem iz Irana “Makah” koje provodi kampanju podrške djeci oboljeloj od raka s golmanima reprezentacija.

“Inicijator ove kampanje je iransko udruženje. Golman njihove državne reprezentacije posjetio je djecu oboljelu od malignih oboljenja u Iranu te pozvao sve golmane reprezentacija grupe F među kojima smo i mi, da se druže sa djecom”, kazala je predsjednica Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka” Lejla Kamerić te dodala kako je cilj humanitarne akcije pokazati djeci da je cijeli život igra u kojoj su neke utakmice važnije od drugih.

Begović je iskazao zadovoljstvo posjetom. “Drago mi je što sam uljepšao djeci dan, svi su me dočekali ovdje lijepo. Lijep je osjećaj družiti se sa djecom. Oni su prošli ili prolaze rak i loše trenutke, a ja sam im dao motivaciju da se bore”, kazao je Begović u obraćanju medijima.

Dodao je kako je već nekoliko mjeseci postojala ideja o ovom susretu, međutim za realizaciju nije bilo dovoljno vremena. Budući da je uoči utakmica protiv Velsa i Belgije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, na sarajevski aerodrom danas stiglo nekoliko bh. reprezentativaca, Begović se odmah nakon slijetanja aviona uputio prema Pedijatrijskoj klinici Jezero.

Govoreći o humanitarnom radu koji se veže uz njegovo ime, Begović je kazao kako je to jako bitan segment u njegovom životu.

“Mislim da je jako bitno raditi sa ljudima. Imao sam sreće u životu, ali isto tako i nekih loših trenutaka. Moja poruka ljudima je da uvijek postoji svijetlo na kraju tunela”, kazao je Begović.

On je na novinarsko pitanje o eventualnim donacijama za gradnju Roditeljske kuće kazao kako će dati sve da animira svoje kolege i suigrače.

“Ako budemo mogli, mi ćemo pomoći naravno. Vidjećemo šta i koliko možemo uraditi, nadamo se da ćemo moći nešto napraviti”, zaključio je Begović koji je djeci dijelio autograme, družio se i slikao.

Oznake:
<
John McLaughlin-1

Legendarni gitarista John McLaughlin dolazi u Sarajevo

>
hari mata hari

U ovosedmični Magacin Kabare Show dolazi Hari

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”