Kategorije

Asmir Begović – filantrop

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Asmir Begović, dobitnik je nagrade DOBRO za filantropiju, u kategoriji individualne filantropije, koju dodjeluje Fondacija Mozaik. Igrač engleskog prvaka Chelsea, nagradu je dobio za finansiranje izgradnje sportskog igrališta u Zavodu Mjedenica u Sarajevu, što je osnovna djelatnost Asmir Begović Fondacije, te i zbog činjenice da je kao pravi ambasador Specijalne olimpijade BiH našoj reprezentaciji pružio ogromnu i nesebičnu podršku zahvaljujući kojoj su uspjeli otići ove godine u Los Angeles i ponovo se vratiti sa brojnim odličjima. Pomaganje drugima je dugoročno opredjeljenje našeg reprezentativca i zbog toga i postoji Asmir Begović Fondacija.

AFB_03

Zahvaljujući se Fondaciji Mozaik i stručnom žiriju, Asmir Begović je rekao da mu je izuzetna čast što je dobitnik ove prestižne nagrade. “Veoma sam sretan zbog ove nagrade koja je sigurno podstrek za nastavak aktivnosti moje Fondacije. Svjestan sam u kakvoj je situaciji naša zemlja i raduje me što kroz svoju Fondaciju mogu pomoći djeci i što im možemo ostaviti nešto za bolju budućnost i volio bih kada bi se i drugi sportisti i javne ličnosti uključili u slične aktivnosti“, rekao je Begović te dodao da će uskoro biti odabran i drugi projekat Fondacije koji će biti realiziran u Bosni i Hercegovini.

Mjedenica (2)

Fondacija Asmir Begović nastala je sa ciljem pomoći djeci u svim životnim sferama, a glavni fokus Fondacije je renoviranje i izgradnja sportskih terena u Engleskoj i Bosni i Hercegovini. Misija Fondacije je da ohrabri što veći broj djece da vode aktivan život i uzmu učešće u različitim sportskim aktivnostima.

Oznake:
<
Frenkie (7)

Frenkiev Reexperience i sjajan photoshooting

>
FLASTER 002

Emir & Frozen Camels snimio spot za pjesmu...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”