Kategorije

Adnan Ćatić donacijom obuće obradovao 50 mališana

Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, proslavljeni bosanskohercegovački bokser posjetio je danas SOS Porodični centar Mostar, te donirao obuću za 50 dječaka i djevojčica čije porodice su uključene u Program jačanja porodica. Cilj programa je podrška i osnaživanje bioloških porodica kojima prijeti razdvajanje usljed različitih faktora.

“Iznimno smo sretni da je Adnan Ćatić pronašao vremena za druženje sa mališanima, za njih je ovo bio više nego uzbudljiv dan. Prijateljstvo koje njegujemo sa Adnanom traje još od 2008. godine, kada je SOS Porodični centar bio na samom početku. Adnan je bio među prvim donatorima i donacijom od 10.000 KM potpomogao izgradnju i opremanje SOS Porodičnog centra koji je danas mjesto na kojem porodice koje se suočavaju sa izazovima u funkcionisanju, mogu pronaći podršku, savjet i usmjerenje koje će ih osnažiti i osigurati toplo porodično okruženje za djecu. Vjerujemo da će se prijateljstvo sa Adnanom nastaviti i u budućnosti”, istakla je Zumra Humo, socijalna radnica Programa jačanja porodica Mostar.

“Posjeta SOS Porodičnom centru i druženje sa dječacima i djevojčicama za mene je bilo posebno iskustvo. Znam koliko vremena, energije i truda uposlenici SOS Porodičnog centra svakodnevno ulažu kako bi osigurali podršku za njih i njihove porodice i sretan sam ukoliko je moj angažman i na koji način doprinijeo“ naglasio je Adnan Ćatić.

 Adnan Catic

O Programu jačanja porodica

SOS Dječija sela u BiH od 2008. godine implementiraju Program jačanja porodice u Sarajevu, Goraždu i Mostaru. Glavni cilj Programa je da se prevenira odvajanje djece od njihove porodice porijekla, ali i da se značajno poveća kvalitet života i poštivanje dječijih prava u porodicama koje su, prema Porodičnom zakonu i SOS ključnim dokumentima, prepoznate kao rizične. Trenutno je u program uključeno 535 djece iz 237 porodica, od toga u Mostaru 78 porodica sa 179 djece. Sva tri projekta pružaju usluge djeci i roditeljima, ali i profesionalcima iz partnerskih i drugih zainteresiranih organizacija i institucija. Na taj način se ostvaruje sveobuhvatan pristup podrške porodici, a povećava se i kvalitet podrške koju porodice dobivaju u zajednici.

Porodični centar Mostar je već prepoznat kao mjesto promocije i zaštite porodičnih vrijednosti i prilika za poboljšanje kvalitete života porodica uključenih u Projekat, ali i svih onih koji žele unaprijediti odnose u svojoj porodici. Veliki broj aktivnosti i usluga nudi multidisciplinarni tim Projekta, osoblje SOS Dječijeg vrtića, ali i partneri i suradnici iz zajednice.

Oznake: , ,
<
zeljko joksimovic ho

Željko Joksimović: Album se radi i kada si na odmoru!

>
Screen Shot 2014-07-30 at 14.39.48

Penelope Cruz, Javier Bardem i Pedro Almodavar napad...

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”