Kategorije

Adis Škaljo – “Pa Šta” za Turkoviziju

Internacionalno muzičko takmičenje 26 država pod nazivom “Turkavizyon” ove godine će biti održano od 13. do 20. decembra u Istanbulu, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati pobjednik ZMBT7 Adis Škaljo. Autor i aranžer pjesme je Mirza Huskić. Riječ o zabavnoj pjesmi „ Pa šta“, za koju je predstavljen i video spot.

“Priča može biti podijeljena u dva karaktera. Prva je između države i mene: „Pa šta ako nemam ništa“, a može biti i ljubavna između muškarca, koji nema ništa, i žene koja želi sve. Osim toga presretan sam što mi se ukazala čast, da predstavljam našu zemlju, na tako velikom takmičenju, poput “Turkovizije”. Potrudit ću se da našu domovinu predstavim u najboljem svjetlu, svi znaju koliki sam ja patriota i koliko volim BiH” – objasnio je Aids Škaljo.

Ahmed Švrakić, direktor Hayat Production, veoma je uzbuđen zbog takmičenja, te se nada velikom uspjehu.

“Turkovizija je od velikog značaja za našu državu. Ovaj događaj će pratiti više od 500 miliona gledaoca. Nadamo se da će Adis uspjeti ostvaritit dobar plasman” – kazao je Švrakić.

Ambicije Turkovizyona od početka su bile da preraste “Eurosong”, a veliki su izgledi da je već blizu ostvarenja cilja. Na ovom takmičenju prethodne dvije godine učestvovala je i Bosna i Hercegovina.

Predstavnici su bili Mirza Šoljanin & EfC koji su osvojili šesto mjesto, te prošle godine Mensur Salkić kojem je pripala deseta pozicija od ukupno 24 evropske i azijske zemlje.

Oznake: ,
<
amel-curic-promocija-1

Amel Ćurić u novim projektima

>
Angelina-Jolie-main

Angelina Jolie: Moja djeca misle da sam čudna

15672568_10154363830539092_4133382120812514172_n

Preporuka

Ammara Mistrić “Nikada”